MedischOndernemen

MedischOndernemen is hét interactieve platform voor zelfstandige ondernemers in de zorg. MedischOndernemen inspireert praktijkhouders en praktijkmanagers in het ondernemerschap en de bedrijfsvoering van een succesvolle praktijk. 

MedischOndernemen signaleert trends, geeft praktische informatie en inspireert tot denken en tot actie. Lezers waarderen het magazine, de website en de e-mailnieuwsbrief en vinden elkaar via onze website, het praktijkmanagersnetwerk en de social media accounts op LinkedIn, Facebook en Twitter. 

Ruim 30.000 professionals delen kennis en inspireren elkaar via magazines, website, e-mailnieuwsbrieven en social media. MedischOndernemen bestaat uit MedischOndernemen en het Praktijkmanagersnetwerk.

Onze visie 
Bij MedischOndernemen denken we dat goede zorg om goede ondernemers vraagt. Al jaren ondersteunen wij tienduizenden praktijkhouders bij het ondernemen. Een goede ondernemer moet op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en daar constant op inspelen. Een belangrijke ontwikkeling van dit moment is de enorme toename van samenwerking in de eerste lijn.

Belangrijke ontwikkelingen in de eerstelijnszorg 
Als praktijkhouder bent u niet alleen medicus maar ook ondernemer. U moet de koers bepalen van uw praktijk en uw weg vinden bij nieuwe ontwikkelingen. Die ontwikkelingen gaan hard. Er verschuift steeds meer werk naar de eerste lijn terwijl er ook bezuinigd moet worden. Praktijken worden groter, taakdelegatie wordt steeds breder ingezet en digitalisering gaat de komende jaren op allerlei manieren uw werk veranderen. Een belangrijke trend is ook samenwerking: de zorgaanbieders in de eerste lijn verlenen de zorg steeds vaker vanuit een samenwerkingsverband en steeds vaker ook multidisciplinair. 

Kennis(sen) bij elkaar brengen is belangrijker dan ooit 
U bent niet opgeleid tot ondernemer of manager. Toch heeft u dagelijks te maken met personeel, financiën, verbouwingen, ICT, wetgeving en noem maar op. Ondernemen doet u elke dag, uw hele loopbaan lang. Hoe is mijn financiële positie? Is het tijd om te investeren? Met welke partijen zou samenwerking mogelijk zijn? Hoe kan ik mijn team beter laten functioneren? Zijn mijn patiënten nog tevreden? Een paar van de vele vragen die op u als ondernemer in de eerste lijn afkomen. U navigeert in de eerstelijnszorg bovendien in een ingewikkeld krachtenveld met partijen als zorgverzekeraars en de overheid. Kennis halen, brengen en delen is belangrijker dan ooit.  

Word lid van MedischOndernemen
Ook naast MedischOndernemen LIVE bouwen we verder aan een netwerk van ondernemers en managers in de eerstelijnszorg die, vanuit het perspectief van de patiënt, stappen willen zetten met hun praktijk(en) in samenwerking met vakgenoten in de regio.

Met ons platform faciliteren we kennisuitwisseling en agenderen we vraagstukken die van belang zijn om structureel samenwerken een plek te geven in de dagelijkse praktijk. Sluit u aan bij het platform, ontvang 6 keer per jaar het magazine, lees de wekelijkse nieuwsbrief, ontmoet uw collega’s en ons op onze evenementen en ontvang korting!

Word lid van dit platform!